Visie bepaalt stijl, keuzes uw rendement


Links naar interessante sites op het gebied van HRM, met onder iedere link een korte beschrijving van wat er is aan te treffen.

www.eapm.org 
De site van de Europese koepelorganisatie van verenigingen voor personeelsmanagement, met een prikbord waar HRM-adviseurs elkaars vragen beantwoorden. Er is gratis een rapport te downloaden over multicultureel personeelsbeleid.

www.minszw.nl 
Website van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid die een goed overzicht geeft van allerlei wet- en regelgeving en beleidsregels op het gebied van ziekteverzuim en reïntegratie.

www.nvp-plaza.nl 
Website van de Nederlandse Vereniging voor Personeelsbeleid. Met cursusinformatie. Hier is de bekende NVP-sollicitatiecode te downloaden. 

www.overheid.nl 
Met onder andere alle overheidswetten en overige regelgeving.

www.peoplemanagement.co.uk
Engelse website met hoogwaardige achtergrondartikelen van het blad ‘people management’.

www.personeelsnet.nl 
Veel praktische informatie voor managers en P & O’ers; uitgebreide toelichtingen op alle HRM-onderwerpen o.a. in de vorm van themadossiers, vaak compleet met handige checklists en relevante links. De site heeft een aantal interessante interactieve hulpmiddelen, zoals een benchmark van het arbeidsvoorwaardenpakket, een managementrollentest en een competentiecalculator.

www.pwnet.nl 
Om bij te lezen over het P&O-vak, veel informatie stond eerder in het bekende vakblad ‘PW’, met o.a. een vraagbaakrubriek voor P & O-ers.

www.rechtspraak.nl 
Met een veelheid aan rechterlijke uitspraken op het arbeidsrechtelijke gebied. 

www.shrm.org 
De website van de Amerikaanse vereniging voor Human Resources Management, boordevol nuttige informatie.

www.uwv.nl 
Site van de Uitvoeringsorganisatie werknemersverzekeringen, waarin bijvoorbeeld het voormalig GAK is opgegaan. Nieuws op het gebied van subsidieregelingen, gewijzigde regelgeving op het gebied van sociale werknemersverzekeringen, brochures en formulieren.